PAST PROJECTS

image35

43 North - Buffalo, NY

If customers can’t find it, it doesn’t exist. Clearly list and describe the services you offer. Also, be sure to showcase a premium service.

image36

Emerson School of Hospitality

If customers can’t find it, it doesn’t exist. Clearly list and describe the services you offer. Also, be sure to showcase a premium service.

image37

East Aurora Union Free School Disrcit - East Aurora, NY

If customers can’t find it, it doesn’t exist. Clearly list and describe the services you offer. Also, be sure to showcase a premium service.

image38

Abraham Lincoln School No. 22 - Rochester, NY

Customers have questions, you have answers. Display the most frequently asked questions, so everybody benefits.

image39

Arc of Erie County

Have you opened a new location, redesigned your shop, or added a new product or service? Don't keep it to yourself, let folks know.

image40

Chautauqua Institution Amphitheater - Chautauqua, NY

In December 2015, the board at pasa Institution chose to move forward on the renewal project focusing on creating an iconic 81,482 sq. ft. structure for centuries to come. After significant review and planning efforts, replacing it was determined as the best next step. With some properties within 10 ft. of the site perimeter and the need to protect a $3 million organ, logistics planning was imperative. Demolition of the structure successfully took place on September 14th with accolades from neighbors.


After site work and foundations, over 800 tons of steel was erected for the expanded bowl and roof structure which was secured to bedrock. Some items varied from design documentation that had to be addressed during construction such as utility lines moved and depths of caisson for the foundation. With Chautauqua’s 2017 season only 9 months away from demolition, not only did the time-line create challenges, but so did the weather, tight site constraints, custom bench supplier and protecting the organ.   


The new amp features a 5,000 seat front-of-house venue and a three-story, 75,000 sq. ft. back-of-house support facility for artists, guests and production crews. The existing two-story chamber and famous Massey Memorial Organ were preserved, protected and embedded in the heart of the new amphitheater reconstruction. The new facility also has ADA-compliant accessibility, an enlarged stage area and 100-musician orchestra pit. Our team worked 7 days a week to meet their completion goal and the amp opened on-time to record attendance in June 2017.   

image41

Buffalo State College Tower 1 Renovation - Buffalo, NY

As Buffalo State College faced a steadily increasing demand for on-campus housing, the college decided to move forward and renovate the ten floors of Tower 1 in order to meet this demand and better serve the student population. This was the second of four towers to be renovated as suite style residences for upperclassmen.


This project included the reconfiguration of the first floor allowing for larger public spaces, resident director living quarters and office space.  This reconfiguration also brought more natural light into these public areas.  In addition, the building received a new entrance marked by a translucent canopy.  The plaza is now more visible, accessible and useful to Towers and Moore Hall residents.  All 34 suites received updated finishes, new furniture and bathrooms.  The building received new windows and all new mechanical, electrical, and plumbing systems as well.


Located on a tight campus, logistics was a main concern throughout the duration of this project.  In addition, the adjacent towers 2, 3 and 4, as well as Moore Hall were all fully occupied spaces.  With this in mind, our team coordinated with the campus for several items.  Our team scheduled all heavy work and loud equipment around exam weeks.  The campus also had a special request for a visually impaired student who used the existing sidewalk at Moore Hall for a daily path. To accommodate the students’ needs, our team installed a temporary walk to ensure a safe route to classes.


Construction began in June 2014 and was completed in August 2015, in time for students to return in the fall.  Even with the owner adding scope including the reconstruction of the plaza outside of the dormitory, the project was completed in just 13 months while remaining on budget at $12.4 million.

image42

Evergreen Health Expansion - Buffalo, NY

Evergreen Health is a highly-regarded not-for-profit agency that offers a multitude of services to a growing client base.  Within the past two decades, their staff has grown to more than 260 serving more than 1,300 clients. They are committed to their urban setting, but as they have grown beyond their initial mission as AIDS Community Services, their space demands have grown as well. Rather than move from their current location, Evergreen and its design team worked with planning and preservation boards and community and neighborhood groups to develop a plan to expand their existing healthcare and supportive services facility.


The expansion consisted of a new 5-story, 35,000 sq. ft. building in between two existing structures, one of the two being the original Evergreen office space.  This new building allowed for a seamlessly easy transition between the two spaces.  Construction began with digging foundations for the new structure's basement. During site work, a main gas line was found to be too old to withstand the vibrations of sheet pile installation, which needed to be replaced.  In addition to coordinating with the gas utility, our team continued to coordinate with several other utilities for updates.  Two months into site work, soil conditions were found to be poor and after geotechnical evaluations, compaction grouting specialists were brought in to strengthen the loose soil surrounding the adjacent foundation.  It became apparent that a redesign for the new building was necessary to eliminate the proposed basement.  The architect and owner reconfigured the plans moving the basement mechanicals to another location within the structure.


The completed space greets visitors with a dramatic glass atrium off their Chippewa Street entrance, allowing connectivity to the existing facility and showcasing the historic façade.  The new space creates a larger waiting room and check-in areas and offers twice as many clinical spaces.  Our team worked with the design team, owner and contractors during the redesign, saving time and money where possible.  The project was completed in November 2016.